להאכיל כלב מקערה זה משעמם!

איך פותרים בעיות התנהגות בקלות?  ד”ר איאן דנבר, וטרינר ומאלף כלבים, אומר ששני הדברים הקלים ביותר ליישום ובעלי ההשפעה הרבה ביותר על התנהגות הכלב ביום-יום הם: האכלת יד ושימוש בצעצועי האכלה.

בכל קורס אילוף כלבים לומדים שכלב עייף הוא כלב רגוע ושקט יותר, ושפעילות יום-יומית חיונית לבריאותו של הכלב (וכפועל יוצא גם לשלמותם של החפצים בביתכם ולבריאות הנפש שלכם!).  אך האם ידעתם שפעילות הדורשת מחשבה שורפת כ-25% יותר אנרגיה מאשר פעילות גופנית שאינה דורשת מחשבה מעמיקה?  כדאי, אם כן, להשקיע קצת זמן גם בהפעלת מוחו של כלבכם, ולא רק גופו.

על צעצועי האכלה כבר דיברנו בפוסט אחר (ויש גם מתכונים!), אז היום נדבר על האכלת יד:

במקום לתת לכלב את כל מזונו בקערה, כדאי לנצל את ההזדמנות ולהאכיל אותו מתוך ידכם.  ואם כבר אתם מאכילים מהיד, למה לא לגרום לכלב להפעיל קצת את ראשו ו”להרוויח את מזונו”?
כדאי מאוד להשתמש במנה היומית של הכלב כדי להתאמן על דברים שהוא יודע, או כדי ללמד אותו דברים חדשים.

הנה כמה רעיונות להתנהגויות בסיס שכדאי שכל כלב ידע: להגיב לשמו, שב, ארצה, בוא אלי, הישאר מול הסחות, לך למקום, עזוב (סירוב מזון), חכה (אל תעבור בדלת/אל תרד לכביש בלי רשות).

רעיונות נוספים לטריקים משעשעים ומועילים: תן יד, נופף לשלום, דבר (נבח), לך אחורה, זחילה, גלגול, סיבוב (סביב עצמו או סביבכם או סביב רהיט או חפץ), סגור מגירה…

כלבים מאוד אוהבים לעבוד בשביל האוכל שלהם, וזה מוסיף עניין ואתגר לחייהם.  בנוסף, האכלת יד, עם או בלי האיומון הנלווה, תחזק מאוד את הקשר שלכם עם כלבכם ותלמד אותו לשים לב אליכם ולמה שאתם מבקשים ממנו לעשות.  כמובן שניצול זמני הארוחות לצורך תרגול יועיל בחינוך הכלב ובפתרון בעיות התנהגות, אם ישנן (אם אתם סובלים מהתנהגותו של כלבכם, או שהתנהגותו מהווה סכנה לעצמו או לסובבים אותו, חשוב מאוד לפנות למטפל התנהגותי מתאים שידריך אתכם כיצד לעבוד עם כלבכם! מוזמנים לפנות אלינו כדי לקבל המלצה על מרקר טריינר באזורכם).

האכלת יד בגורים יכולה אפילו למנוע בעיות התנהגות קשות כגון רכושנות, שמופיעה כאשר הכלב לא רגיל לחלוק את האוכל שלו, ונלחץ כאשר מתקרבים לקערה שלו.  כאשר אנו מאכילים בהאכלת יד – קודם כל, אין לכלב קערה לשמור עליה 🙂 ושנית, הכלב לומד לקבל את מזונות מהיד שלנו, כך שהימצאות היד בקרבת הפנים שלו מהווה עבורו דבר משמח מאוד ולא דבר מלחיץ.

רצוי להפסיק את האימון כשכולכם עדיין נהנים ובשיא ההתלהבות, כדי לשמר טעם של עוד – כמו שהפסקת הפרסומות בטלויזיה תמיד מגיעה בחלק הכי מותח בסרט.  לכן, לאחר כמה דקות של האכלה ואימון קחו את האוכל שנשאר מהמנה הקצובה של הכלב, ושימו אותו בתוך צעצוע האכלה אחד או יותר.  ניתן גם להחביא את הצעצועים הממולאים במקומות שונים בבית כדי לספק לכלב תעסוקה בריאה כשהוא נשאר לבד בבית ומשעמם לו בלעדיכם.

אחד הדברים החשובים באילוף הוא לשלב את האימון בסדר היום שלכם ולהתחיל להשתמש במה שלימדתם את כלבכם גם מחוץ לסשנים מובנים, וכמה שיותר מוקדם בתהליך הלימוד. כך ייקל עליכם למצוא זמן להתאמן, וזה לא ייראה לכם כמטלה ענקית שיש לבצע…  זמנים מומלצים הם כמובן זמני הארוחות הקבועים של כלבכם, במהלך טיולים או כשחוזרים הביתה, בזמן שארוחת הערב שלכם מתבשלת, וכו’.

מתי אתם עובדים עם כלבכם? ועל מה? מוזמנים לספר לנו בתגובות!

יכול לעניין אותך גם:

אילוף גור כלבים – הרגלה למגע

אימוץ גורים – חינוך וחשיפה נכונה

אילוף כלבים עצמי – “בוא אלי”

קורס אילוף כלבים

רוצים להבין טוב יותר את הכלב שלכם?

הצטרפו לקורס "מרקר בייסיק": 21 שיעורים מוקלטים + שיעור בונוס שיעניקו לכם כלים עיוניים ופרקטיים מעניינים ושימושיים ותוכלו ללמוד בקצב שלכם, בכל מקום ובכל זמן!
הקורס מיועד למי שרוצה לקחת את הקשר שלו עם כלבים כמה צעדים קדימה, להעמיק ולהעשיר את הידע לגבי התנהגות כלבים ותהליכי למידה.
מומלץ!
שתפו:

אולי יעניין אותך גם:

איך לאלף כלב לבד – ארצה

מאמר זה הוא חלק מסדרת מאמרים בנושא אילוף כלבים עצמי שילמדו אותכם איך לאלף כלב לבד.  בחלק הראשון דיברנו על ציוד אילוף מומלץ,

רוצה לשמוע על הקורסים שלנו?

מזמינים אותך להצטרף לקורסי האילוף והכלבנות הטיפולית שלנו, בגישה הומנית ומבוססת מחקר.
מתאים גם למי שמחפש מקצוע מתגמל, וגם להורי כלבים שרוצים להבין את הכלב שלהם לעומק ולטפל בבעיות התנהגות.
מקומות אחרונים בקורס הקרוב!

רוצה לשמוע על הקורסים שלנו?

מזמינים אותך להצטרף לקורסי האילוף והכלבנות הטיפולית שלנו, בגישה הומנית ומבוססת מחקר.
מתאים גם למי שמחפש מקצוע מתגמל, וגם להורי כלבים שרוצים להבין את הכלב שלהם לעומק ולטפל בבעיות התנהגות.
מקומות אחרונים בקורס הקרוב!

חולמים להיות מאלפי כלבים או כלבנים טיפוליים?

ההרשמה למחזור ה-31 נפתחה:

  • קורס אילוף כלבים
  • קורס כלבנות טיפולית

בואו ללמוד לטפל בנפש של
כלב, וללמוד לתמוך במי שזקוק לנו
בליווי של החברים הכי טובים
שלנו – כלבים.

לימודים בגישה מבוססת מחקר, ללא ענישה או גרימת כאב לכלב.

דילוג לתוכן